h1

17 febrer, 2014

tarjetaEXpoPedroEsterban copia

 

 

TRACCIÓN DEL RETRATO

Pedro Esteban

Inauguració, 21 de febrer de 2014 a les 20.00 hores

L’obra de Pedro Esteban (San Miguel de las Dueñas, 1962) està vinculada a la Nova Figuració Espanyola dels anys noranta. Ha presentat exposicions en les galeries G. Comte, Postpos, Flora Herranz i My Name´s Lolita Art. Sobre el seu treball han escrit Juan Bautista Peiró, Carlos García Osuna, Adolfo Castaño, Javier Hontoria, Christian Parra-Duhalde, Enrique Andrés Ruiz, Armando Pilato, Salva Torres i Antonio Castro y Castro. Entre elles poden destacar-se les mostres col·lectives De la Valencia Metafísica, Canción de las Figuras, Antología de la pintura española entre dos siglos y Pieza a Pieza.

 

 

.
Tracción del retrato
, mostra un conjunt de retrats pintats entorn de l’any 2007, si bé poden veure’s alguns anteriors, d’estil diferent. Aquests quadres, pintats a l’oli i al tremp, no retraten al poderós, al professional i tampoc pretenen ser un mer recordatori. D’acord amb el relat del llibre del Gènesi, “Fem a l’ésser humà a la nostra imatge, com a semblança nostra”, Esteban distingeix entre la imatge, que registra la semblança física del model, i la semblança que seria més aviat un retrat interior, de la qualitat moral. Els quadres aspiren a captar el rostre de l’home, convertint el retrat en porta d’accés a l’Altre, no tant a la seua imatge exterior com a la seua semblança interior. I a aquest propòsit col·labora l’ús del tremp d’ou, tècnica que té aqueixa qualitat tan admirada pels clàssics que fa que la llum emane del color.
Pedro Esteban és professor en el Departament de Pintura de la Universitat Politècnica de València. Ha publicat llibres com La pintura es lo que aparece, Técnica sencilla para pintar bien, La pintura es cristiana.

Aquesta mostra es presenta en la Sala de la Muralla del Col•legi Major Rector Peset del 21 de febrer al 14 d’abril de 2014 i ha comptat amb la col·laboració del Vicerectorat de Cultural i Igualtat de la Universitat de València.

 

 

 

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: