h1

LOS NO VENCIDOS. FOTOGRAFIES DE JUAN NAVARRO

10 febrer, 2011

“LOS NO VENCIDOS”

FOTOGRAFIES DE JUAN NAVARRO

Inauguració, 18 de febrero, a les 20.00 hores

Sala de la Muralla

CM Rector Peset

Plaça del Forn de Sant Nicolau, 4

46001 Valencia

Tel. 963166000

En el marc de la contribució a la recuperació de la memoria  històrica,  aquesta exposició pretén ser una aportació especial per a retenir les imatges d’aquelles persones que van protagonitzar la lluita per la llibertat durant la guerra civil i el franquisme i que ens segueixen acompanyant en el dia a dia, constituint així un homenatge visual  tant a qui segueixen amb nosaltres com a qui, desgraciadament, van caure víctimes de la repressió o del temps inexorable.

La mostra consta de 40 fotografies que arrepleguen imatges de membres de la FUE i guerrillers destacats en la lluita. Entre ells trobem a Alejandra Soler, amb 32 anys en l’exili en la URSS, Juan Marín, oficial de la Republica i membre de la resistència a França, Darío Marco, Juanjo Estellés. Sindicalistes com Vicente  Ramis i Isidro Guàrdia, membres de l’institut obrer com Emilio Monzó que va estar en la Batalla de l’Ebre a les ordres directes del General Lister. Guerrillers de l’Agrupació Guerrillera de Llevant i Aragó (AGLA) com José Navarro, Reme Montero,i Esperanza Martinez,o brigadistes com Josep Almudever.

Aquest és un projecte del fotògraf Juan Navarro, col·laborador habitual del diari “Público” a València. La seua trajectòria fotogràfica va començar fa 23 anys quan es va graduar en el Boston Art Institute. Durant 20 anys el seu objectiu es va dirigir cap a l’esport  professional; primer amb la revista Don Balón, des de la qual durant 10 anys va cobrir  tots  els esdeveniments esportius d’alt nivell, Els següents 10 anys amb el diari AS. Posteriorment va treballar en el diari Levante-EMV  durant un any. Des de fa tres col·labora amb el diari Público.

En el marco de la contribución a la recuperación de la memoria histórica, esta exposición pretende ser una aportación especial para retener las imágenes de aquellas personas que protagonizaron la lucha por la libertad durante la guerra civil y el franquismo y nos siguen acompañando en el día a día, constituyendo así un homenaje visual tanto a quienes siguen con nosotros como a quienes, desgraciadamente, cayeron víctimas de la represión o del tiempo inexorable.

La muestra consta de 40 fotografías de 80 cm x 60 cm que recogen imágenes de miembros de la FUE y guerrilleros destacados en la lucha. Entre ellos encontramos a Alejandra Soler, con 32 años en el exilio en la URSS, Juan Marín, oficial de la Republica y miembro de la resistencia en Francia, Darío Marco, Juanjo Estellés. sindicalistas como Vicente Ramis e Isidro Guardia, miembros del instituto obrero como Emilio Monzó que estuvo en la Batalla del Ebro a las órdenes directas del General Lister. Guerrilleros de la Agrupación Guerrillera de Levante y Aragón (AGLA) como José Navarro, Reme Montero, y Esperanza Martinez, o Brigadistas como Josep Almudever.

Este es un proyecto del fotógrafo Juan Navarro, colaborador habitual del diario “Público” en Valencia. Su trayectoria fotográfica empezó hace 23 años cuando se graduó en el Boston Art Institute. Durante 20 años su objetivo se dirigió hacia el deporte profesional; primero con la revista Don Balón, desde la cual durante 10 años cubrió todos los eventos deportivos de alto nivel, Olimpiadas, Finales NBA, Eurocopas de futból, Mundiales de futból, Copas de África… Los siguientes 10 años con el diario AS. Posteriormente trabajó en el diario Levante EMV durante un año. Desde hace tres colabora con el diario Público. Es miembro fundador de la Cooperativa de fotografos “LAFOTO”.Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: